Szerves társadalom Magyarországa

Összegzés, avagy utóhang…

A szerves társadalom tehát azzal oltalmaz, hogy nem teszi lehetővé az emberek kifosztását (kihasználását) más emberek által. Ugyan nem oldja meg az emberek azon jelenlegi problémáit, amik a mostani liberális-globalista-kapitalista rendszer következményei, viszont képes rendszerszintűen megakadályozni azt, hogy ezek az ismert problámák újra bekövetkezzenek, hiszen azok okait szünteti meg!

Bővebben...

Iránymutatás-tervezet a szerves társadalom működéséhez

Egy társadalom csak akkor működhet összehangoltan, ha az életében minden döntés egységes iránymutatás alapján történik. Ez nem azt jelenti, hogy így minden egyformává válik, hanem azt, hogy a közösség működése kiszámítható lesz és ez lehetőséget ad a megfontolt, kifinomult döntések meghozatalára.

Bővebben...

Hol vagyunk most?

Ahhoz, hogy tudjuk, hogy a célunk elérése irányába merre induljunk el, előbb pontosan meg kell állapítanunk, hogy most hol vagyunk. A kiindulási pontot és a célt összekötve ki tudjuk választani a legoptimálisabb útvonalat. Pont úgy, ahogyan a GPS készülék  is  működik! (Ugye, milyen egyszerű minden, ha tudjuk, hogy a Mindenség „egylényegű”?)

Bővebben...

Átkelés a tű fokán

Ha már tudjuk, vagy legalábbis sejtjük, hogy az a bajok oka, hogy „minden szétesett”, akkor logikusnak tűnik, hogy az a megoldás, ha mindent összerakunk.

Bővebben...

A szerves társadalom után (Új Aranykor)

A szerves társadalom lényege miatt azt nem tartjuk elképzelhetőnek, hogy csak Magyarország közössége működjön ezen a módon, miközben a világ más országai, de különösen azok, akikkel már eddig is szoros kapcsolatban vagyunk, a liberális-globális-kapitalizmus szerint éljék tovább az életüket.

Bővebben...
Következő

Pártok nélküli választási rendszer

A körkereszt

Körkereszt