Szerves társadalom Magyarországa

Nyílt levél Magyarország Miniszterelnökének

Készült: 2016. október 14. péntek, 10:01

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A CETA-szerződés közelgő szavazása előtt szeretnénk a szíves figyelmébe ajánlani az egyik írást, ami a www.szervestarsadalom.info honlapon jelent meg.

Rendkívüli aggodalom tölt el minket amiatt, hogy a szerződés alapvető módon korlátozza Magyarország szuverenitását azzal, hogy a multinacionális cégek választott bíróságokon támadhatják meg Magyarországot, ha úgy érzik, hogy egy intézkedés korlátozza a tervezett profitjukat. Hogyan tudna így a kormány olyan intézkedéseket hozni, amivel a magyar emberek érdekeit helyezi előtérbe a kanadai cégek érdekeinek a rovására???

Aggasztók az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának a megállapításaiban szereplő veszélyek is. Ha életbe lép a szerződés, ezeket a károkat hogyan igyekszik kivédeni Magyarország kormánya?

Amikor a szerződő országok aláírják a CETA-szerződést és az életbe lép, az történik, hogy életre kel egy „virtuális entitás”, maga a CETA. Úgy, mint a biológiai entitások, ez a virtuális entitás is az első pillanattól a saját kiteljesedésére törekszik, hiszen a Világmindenségben minden ugyanazon az elven működik.

A CETA, mint virtuális élőlény kiteljesedésének egyik fontos folyamata az, hogy a részeinek, vagyis a tagállamoknak a működését úgy hangolja össze, hogy azok csakis az ő kiteljesedését szolgálják –amiként ezt teszik egy emberi test sejtjei és szervei is. Az ettől eltérő szándékú részeit a CETA saját immunrendszere vagy folyamatosan kordában tartja („betokosodik” az ellenálló rész), vagy végső soron megsemmisíti. Ha Magyarország „csak” betokosodik, akkor is megszűnik a kiteljesedésének a lehetősége… A CETA immunrendszerének a legfontosabb része a választott bíróságok intézménye.

Abból a megfontolásból ajánljuk Miniszterelnök Úr szíves figyelmébe a mellékelt írást is, hogy talán sikerül benne felvillantanunk olyan gondolatokat, amik eddig esetleg nem szerepeltek elég hangsúlyosan a szerződés vitájában, értékelésében…

Ezek után mi elmondhatjuk, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk a szerződés aláírásának a megakadályozására, Ön pedig nem mondhatja mostantól, hogy nem gondolt ezekre a folyamatokra, vagy azt, hogy senki sem hívta fel ezekre az Ön figyelmét…

(A postán feladott levelünkhöz ezt az írásunkat mellékletük:
https://szervestarsadalom.info/tisztazo_irasok/a_szabadkereskedelmi_egyezmenyek_es_az_okonomiai_sokszinuseg_kapcsolata_a_szerves_tarsadalom_vilagkep_tukreben-44)

Tatabánya, 2016. október 11.


Tisztelettel üdvözlöm Önt:


Pataki Antal
okleveles agrármérnök

 

Pártok nélküli választási rendszer

A körkereszt

Körkereszt