Szerves társadalom Magyarországa

Hírek, közlemények

A Covid igazolványhoz

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Alaptörvény „Szabadság és felelősség” szakaszának XXV. cikke alapján („Mindenkinek joga van ahhoz, hogy egyedül vagy másokkal együtt, írásban kérelemmel, panasszal vagy javaslattal forduljon bármely közhatalmat gyakorló szervhez.”) biztosított jogommal élve írom ezt a levelemet Miniszterelnök Úrnak.

Bővebben...

A Miniszterelnökség válaszlevele

Szeretnénk megköszönni Önnek, hogy Miniszterelnök úrhoz intézett soraiban megosztja vele gondolatait a Magyarország számára is jelentőséggel bíró szabadkereskedelmi megállapodásokat illetően! Meggyőződésünket követve minden előjelű állampolgári véleményt igyekszünk becsatornázni a döntéshozatali központokba, hiszen szótárunkban a demokrácia a közvéleménynek megfelelő kormányzást jelenti.

Bővebben...

Nyílt levél Magyarország Miniszterelnökének

Rendkívüli aggodalom tölt el minket amiatt, hogy a szerződés alapvető módon korlátozza Magyarország szuverenitását azzal, hogy a multinacionális cégek választott bíróságokon támadhatják meg Magyarországot, ha úgy érzik, hogy egy intézkedés korlátozza a tervezett profitjukat. Hogyan tudna így a kormány olyan intézkedéseket hozni, amivel a magyar emberek érdekeit helyezi előtérbe a kanadai cégek érdekeinek a rovására???

Bővebben...

Válasz Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől

Tisztelt Pataki Úr!

Köszönjük a levelét, amelyet az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Juncker úrnak küldött. Az elnök úr szeretné megköszönni a globális ügyekkel kapcsolatos érdeklődését, és megkért arra, hogy válaszoljak a levelére.

Bővebben...

Nyílt levél Jean-Claude Juncker úrnak, az Európai Bizottság új elnökének

Pataki Antal a nevem, és Magyarországról írom Önnek ezt a levelet.

Elsősorban Magyarország állampolgára vagyok, ugyanakkor az Európai Unió működése is jelentősen befolyásolja az életemet, ezért élénk figyelemmel kísérem a Közösség kilábalási próbálkozásait a válságból, vagyis az útkeresését.

Bővebben...

Pártok nélküli választási rendszer

A körkereszt

Körkereszt