Szerves társadalom Magyarországa

Aki magyar hagyományőrző, az primitív fasiszta mind?

Néha nyilvánvaló a kettősmérce a magyarsággal szemben a saját hazájában...

Például aki magyar hagyományőrző, az primitív fasiszta mind. (Gondolja egy átlag 444, vagy más liberális fősodor újságíró, vagy az olvasója ‒ és ezt nem is palástolja.)

Nagyon sok ember gondolja azt, hogy aki magyar hagyományőrző, az csak primitív buta fasiszta lehet, hiszen mit lehet szeretni egy primitív nép gyatra szellemi örökségén... Ha viszont én azt állítom, hogy mind ez, a modern magyar oktatás teljesen torz magyarságképéből fakad, már kezdődik is a délibábozás...

Nézzük meg akkor, hogy vajon mik az általános emberi műveltség legszembetűnőbb jellemzői?

1. A művelt embereknek gazdag a szókincse, mert a gazdag szókincs segíti abban, hogy kifejezze a világ apró rezdüléseit, megfogalmazza árnyaltságát, segít hogy művészi szintre emelje az átélő és vele a kifejezőkészségét.

‒ Érdekes hogy a magyar szókincsméret az egyik legnagyobb a világon 7.2 millió (Webkorpusz). Az angol szókincsméret, amit amúgy majdnem százszor annyi ember használ 650 000 (Oxford nagyszótár).

2. A művelt ember vonzódik a művészetekhez, a zenéhez a tánchoz, a vershez, a festészethez, mert képes meglátni az érzelmek, a lelki élet apró rezdüléseit, a dolgok képi, hangi, mozdulati megjelenítésében.

‒ De vajon mi az ami megmutatja egy nép igazi műveltségét? Az ha néhány gazdag ember egy-két művész segítségével csodapalotákat építtet, verseket, zenéket színdarabokat írat, a többiek pedig dagonyáznak a tudatlanságban, vagy az ha a nép, vagyis a tömegek mutatnak érdeklődést a művészetek irányába?

Mert a magyar népművészet az egyik leggazdagabb a világon!
Tehát itt az elvileg műveletlen tömeg az, aki magas műveltségét mutat! Erre bizonyítékként néhány számadat:
A közismert magyar népdalok száma 100.000-es nagyságrendű. Csak Bartókék kb. 40.000 népdalt gyűjtöttek.

Mára ez a szám 300.000-re növekedett...
Azután itt van a lejegyzett magyar népmesék több tízezres száma. A Magyar Néprajzi Atlasz (MNA) az egymilliót meghaladó feljegyzett adatával, a népművészet világáról. A magyar néptánc-hagyomány, amihez szervesen kapcsolódik a népviselet, és az ehhez kapcsolódó szintén hihetetlen gazdag motívumkincs! A ráadás pedig, hogy itt semmi nem történt véletlenül! Minden felhasznált zenei, képi motívumnak, meseszereplőnek, tánclépésnek, rovásjelnek konkrét jelentése, üzenete volt...

Végezetül ez az írás arról szeretne még szólni, hogy számolatlan primitív idióta van a világon, de a legfájdalmasabb közös pontjuk az, hogy kivétel nélkül mind abban a tévhitben ringatja magát, hogy nála intelligensebb, műveltebb ember kevés született a földre, és a többiek mint primitív hülyék, így ebben az írásban kéretik nem csak a melldöngetést látni, hanem azt az ellentmondást, amit az iskolában minden magyar gyereknek jól megtanítanak!

Mégpedig azt, hogy a kereszténység felvétele előtti magyarság műveletlen volt és barbár. Holott a szókincsméretünk biztos hogy nem az utóbbi néhány száz évben többszöröződött meg, Árpádékkal egy saját önálló írással rendelkező nemzet uralta a Kárpát-medencét (rovás) egy legnagyobb részben írástudatlan Európában, a népdalaink néptáncaink a népművésztűnk az utóbbi néhány száz évben bizonyíthatóan csak pusztult, így szinte elképzelhetetlen, hogy milyen gazdag volt előtte!

Ez az, ami elbűvöl és megbabonáz a magyar őskultúrában, és ezért töltöm az időmet azzal hogy megpróbálok ennek a hihetetlenül gazdag és fejlett műveltségképnek megfelelni! Nem pedig az amit gondolsz esetleg rólam, hogy primitív fasiszta vagyok...

Köszönettel a figyelemért:
Juhász Zsolt

forrás:
https://www.7probas.hu/l/aki-magyar-hagyomanyorzo-az-primitiv-fasiszta-mind/

Pártok nélküli választási rendszer

A körkereszt

Körkereszt