Szerves társadalom Magyarországa

Tisztázó írások

Az attraktorok és a „szabad akarat” szerves egységéről

Kedves Olvasó, kérem, ne ijedjen meg a címben szereplő idegen szótól! Ha még nem ismeri, akkor rögtön megtudhatja a jelentését, előtte azonban könnyebb megértés céljából szükséges egy kis ráhangolódás...

Bővebben...

Milyen kapcsolat van a liberális gazdaságpolitika és a személyes szabadságjogok között?

Első hallásra a „liberális” és a „szabadságjogok” szavak jelentése valami hasonlót sejtet. Azt javaslom azonban, hogy ne dőljünk be a felszínen megmutatkozó látszatnak, hanem vizsgáljuk meg mindkét fogalomnak azt a jelentéstartalmát, amit napjainkra felvettek! Ahogy azt már megszoktuk, tegyük ezt a szerves társadalom világképből kitekintve!

Bővebben...

Információs rabságból... a SZABADSÁGBA!

A szíve mélyén mindenki biztonságra, egészségre és „jól lét”-re vágyik.

Vajon mi akadályoz meg minket abban, hogy valóban így is éljünk? Talán a külső körülmények? Netán a bennünk kavargó, rendezetlen gondolatok, információk? …És akár ez, akár az, tehetünk-e ellenük valamit?

Bővebben...

Mi a baj a liberalizmussal?

Röviden: önmagában semmi! Kicsit bővebben: nos, erről szeretném kifejteni a gondolataimat ebben az írásban, szigorúan a szerves társadalom világkép talaján állva!

Bővebben...

A Szent Korona-tan és a Szent Korona Értékrend kapcsolata

Magyarország (és persze az úgynevezett „fejlett világ” is) jelenleg az első körben tartózkodik, és így a magyar emberek túlnyomó többsége is. Ez a felülről vezérelt, lebontó világkép mára már oda vezetett, hogy szinte semmit sem értünk a világból, semmi sem működik, minden elromlott, és kilátástalannak látjuk a helyzetet. A kör kerülete jelenti ennek a világképnek a határát, amin „automata üzemmódban” nem lehet átlátni.

Bővebben...

Pártok nélküli választási rendszer

A körkereszt

Körkereszt