út a Serves társadalom felé - Serves társadalom maGarorSága

Út a szerves társadalom felé

Hol vagyunk most?

Ahhoz, hogy tudjuk, hogy a célunk elérése irányába merre induljunk el, előbb pontosan meg kell állapítanunk, hogy most hol vagyunk. A kiindulási pontot és a célt összekötve ki tudjuk választani a legoptimálisabb útvonalat. Pont úgy, ahogyan a GPS készülék is működik! (Ugye, milyen egyszerű minden, ha tudjuk, hogy a Mindenség „egylényegű”?)

Bővebben...

Átkelés a tű fokán

Ha már tudjuk, vagy legalábbis sejtjük, hogy az a bajok oka, hogy „minden szétesett”, akkor logikusnak tűnik, hogy az a megoldás, ha mindent összerakunk.

Bővebben...

A szerves társadalom után (Új Aranykor)

A szerves társadalom lényege miatt azt nem tartjuk elképzelhetőnek, hogy csak Magyarország közössége működjön ezen a módon, miközben a világ más országai, de különösen azok, akikkel már eddig is szoros kapcsolatban vagyunk, a liberális-globális-kapitalizmus szerint éljék tovább az életüket.

Bővebben...

Mese a valóságról

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer az Óperenciás tengeren is túl, az üveghegyeken innen, ahol a Föld szíve dobog, volt egy takaros kis falu.

Bővebben...

A szerves társadalom elképzelt működése és felépítése

Az alábbi modellt dr. Halász József munkássága alapján állítottuk össze. Jelenleg nem ismerünk ennél jobb modellt, ezért egy közös gondolkodás kiinduló alapja, vagy gondolatébresztő lehet… Szerintünk tehát valahogyan így működik majd a szerves társadalom:

Bővebben...