válaS jean-claude junckertől, az európai bizottság elnökétől

Hírek, közlemények

Válasz Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől

Kattintson a nagyításhoz!

Tisztelt Pataki Úr!

Köszönjük a levelét, amelyet az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Juncker úrnak küldött. Az elnök úr szeretné megköszönni a globális ügyekkel kapcsolatos érdeklődését, és megkért arra, hogy válaszoljak a levelére.

Jó látni, hogy milyen sok ötletet és elméletet sorolt fel levelében, amelyek közül néhányat meg is vitattak az Unió területén zajló nyilvános viták alkalmával. Ilyen volt például a szubszidiaritás elve és a felelősségvállalás is. Az EU és annak intézményei azt a rendkívüli lehetőséget biztosítják, hogy ezeket rendszeresen megvitassuk, és többféle kontextusban és több alkalommal alkalmazzuk is, méghozzá minden szinten. Sok kihívás áll még előttünk, és az új Bizottság a tagállamokkal karöltve száll szembe ezekkel. Ezt talán tekintheti a szerves társadalom egy újabb példájának.

Talán figyelemmel követte a Bizottság újabb javaslatát, amikor november 26-án Juncker elnök úr életbe léptette az európai befektetési tervet, amelynek célja Európa újbóli növekedése és az emberek a munka világába való visszavezetése. Ezzel együtt a megfelelő projektek megválasztásához friss és újszerű gondolkodásmódra lesz szükség.

További sok szerencsét kívánok Önnek az EU vitákhoz való hozzászólásában.

Üdvözlettel:
[Aláírás]
Roy Dickinson
Helyettes részlegvezető

Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.