adatvédelem, adatkezelés

Adatvédelem, adatkezelés

Jelen nyilatkozatban közzétesszük azokat az alapelveket, melyek meghatározzák a személyes adatok védelmével kapcsolatos politikánkat és mindennapos gyakorlatunkat.
 

Adatkezelés:

Felhasználói oldalról

A szervestarsadalom.info és az ehhez kapcsolódó összes szolgáltatás az ingyenes regisztrációhoz adatokat kér be és tárol a rendszeren. Ezen adatok a szolgáltatások igénybevételéhez szükségesek, melyekből statisztikai kimutatásokat készítünk a szolgáltatásainkat igénybe vevő felhasználókról.

Az adatok tárolásánál mindig a lehetőségeink által elérhető legnagyobb biztonságot alkalmazzuk,hogy ezek harmadik személy, illetve illetéktelenek kezébe ne kerülhessenek.

A szervestarsadalom.info statisztikai összegzést készít a rögzített adatokból, ezen kimutatások végeredménye csak statisztikai formában készülhet el, mely nem alkalmas egyedi azonosítókhoz való kapcsolására.

Ezen statisztikai adatok a szolgáltatások fejlesztésekhez illetve küldetésünk teljesítéséhez szükségesek.

Látogatói oldalról

A szervestarsadalom.info és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások a látogatókról rögzítik (IP cím, böngésző típusa, stb.) az adatokat, melyekről az üzemeltető statisztikai kimutatásokat készít csak statisztikai formátumban.

Az adatok tárolásánál mindig a lehetőségeink által elérhető legnagyobb biztonságot alkalmazzuk,hogy ezek harmadik személy, illetve illetéktelenek kezébe ne kerülhessenek.

Az üzemeltető statisztikai összegzést készít a rögzített adatokból, ezen kimutatások végeredménye csak statisztikai formában készülhet el, mely nem alkalmas egyedi azonosítókhoz való kapcsolására.

Ezen statisztikai adatok a szolgáltatások fejlesztésekhez illetve küldetésünk teljesítéséhez szükségesek.

Adatbiztonság:

A keletkezett adatokat, információkat jelszóval védett adatbázisban tárolja rendszerünk, melyről rendszeresen mentéseket készítünk. Az archivált adatokat internethez nem csatlakozó adathordozókon (Merevlemez, CD, DVD) tároljuk. Ezeket az adatokat senkinek (magyar vagy más hatóságoknak sem) át nem adjuk. Szükség esetén megsemmisítésükről gondoskodunk.

Jogi felügyelet:

A szervestarsadalom.info domain név Németországban bejegyzett regisztrátor által van bejegyeztetve, a webszervert németországi szolgáltatótól béreljük, így a nemzetközi törvények értelmében a portál tartalmi részének jogi ellenőrzése nem Magyarország hatóságának a feladata.

Kéziratok, levelezés, beküldött tartalom:

A szervestarsadalom.info címére küldött tartalmakat feldolgozzuk és jóváhagyás esetén közzétesszük. Az írások beküldése önkéntes alapú, azokért anyagi ellenszolgáltatást senkinek nem nyújtunk. Fent tartjuk magunknak a jogot a beküldött cikkek (a tartalmat nem érintő) szerkezeti átalakítására, rövidítésére. A jóvá nem hagyott cikkeket nem tartjuk meg, azok törlésre kerülnek levelezőrendszerünkből.
Az elfogadásra került írásokat az adatvédelmi elveinknek megfelelően tároljuk. A szerzők kilétéről egyetlen hatóság kérésére sem adunk felvilágosítást. Akik vállalják nevüket írásaikhoz, azok cikkeinél a nevüket feltüntetjük, ám felelősséget értük vállalni nem tudunk. Munkatársainknak, szerzőinknek lehetőséget biztosítunk az írások anonim és írói álnévvel történő publikálására.

A szervestarsadalom.info felhasználói részére lehetőséget biztosít fórum használatára. A fórumban megjelent írások nem feltétlenül egyeznek a szerkesztőség véleményével, azokért a szervestarsadalom.info-ot semmilyen jogi, erkölcsi felelősség nem terheli.

A szervestarsadalom.info és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások hivatkozásai

A szervestarsadalom.info tartalmaz(hat) hivatkozásokat más oldalakra is. Az üzemeltetőnek nem áll és nem is állhat kontrollja alatt ezen oldalak adatközlése, így ezen oldalak adatközléséért, valamint ezen oldalak személyiségi jogokban való eljárásáért a szervestarsadalom.info semmilyen felelősséget nem tud vállalni.

A szervestarsadalom.info portál minden látogatója elfogadja jelen adatvédelmi, adatkezelési nyilatkozatot.